Blog > Komentarze do wpisu
Gotowe pomysły na posiłek

Kiedyś omijałam szerokim łukiem te wszystkie torebki z "pomysłami na...". Ale ostatnio postanowiłam zrobić udka kurczaka w sosie ziołowym. Muszę przyznać, że bardzo mi się spodobało to, że upiekły się we własnym tłuszczu, że były bardzo ziołowe, delikatne i smakowite. Od tej pory już zawsze będę piekła kurczaka w rękawach i torebkach, bez tłuszczu. Na koniec jak zalecał producent (z 10 minut przed końcem pieczenia) rozcięłam torebkę i skórka była przyjemnie chrupiąca. Moim facetom się to bardzo spodobało i teraz ciągle domagają się udek. No i dowiedziałam się jaki tłusty potrafi być kurczak sam z siebie.

piątek, 17 czerwca 2011, missjonash

Polecane wpisy

Komentarze
2012/02/07 21:40:13
Szczerze mówiąc mam kompletnie inne podejście do pieczenia kurczaka - żadnych gotowców, żadnych rękawów i żadnych dodatkowych tłuszczów - współczesne kurczaki w 1/3 składają się z tłuszczu i problemem największym jest, jak się tego paskudztwa pozbyć :D
A piekę najpierw na maksymalnym ogniu, a potem schodzę w okolice 100 stopni.
Ale ja dużo rzeczy inaczej w kuchni robię niż normalni ludzie :D
Pozdrawiam :)